Kameelspringen en andere vreemde sporten

KameelVan het EK Voetbal en de Olympische Spelen weet iedereen wel. Zelfs al woon je onder een steen, aan deze evenementen ontkom je gewoon niet. Maar had je al eens van schaakboksen gehoord? Enkele vreemde sporten op een rij.

1. ‘The happiest race on earth’: in Disneyland kun je elk jaar een halve marathon lopen. Een persoonlijk record lopen met uitzicht op alle attracties en intussen aangemoedigd worden door Peter Pan en Donald Duck? In september kan het in Californië. Zet trouwens gerust je Mickey Mouse-oren op; je zult niet de enige zijn.

2. Een evenement van een hele andere orde vindt plaats in Housainya, Yemen. Hier kun je je opgeven voor een potje authentiek kameelspringen. Het wereldrecord komt uit 2006 en staat momenteel op zes kamelen.

3. Wakeboarden met je goed gestreken overhemd. Het nuttige met het aangename verenigen kan bij het beoefenen van de sport Extreme Ironing. Volgens de officiële website een gevaarlijke sport die de adrenaline van een extreme outdoor activity combineert met de voldoening van een goed gestreken overhemd. Enkele plaatsen waar mensen dit hebben gedaan zijn: onder water, tijdens het parachutespringen, op een gevaarlijke snelweg en op steile bergtoppen.

4. Tot slot is er nog het schaakboksen, een sport waarbij het handig is als je zowel slim als sterk bent. In 2003 werd in Berlijn voor het eerst een wedstrijd in deze sport georganiseerd. Een match bestaat uit elf rondes. Er wordt begonnen met vier minuten schaken om vervolgens twee minuten te boksen. De wedstrijd eindigt wanneer een van de spelers schaakmat staat of knock-out wordt geslagen.


Beeld: Flickr.com/Eran Finkl.

Share

Lindsey (1987) studeert bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hoewel deze wereldhavenstad haar thuis is, is ze er lang niet altijd te vinden. Zes maanden wonen en werken in Australië, studeren in Zweden, vertoeven op zandvlaktes... Je noemt het en zij doet het. Of heeft het al gedaan. Om onder andere haar reisvirus te kunnen bekostigen, werkt ze in de horeca. Dit doet ze al acht jaar lang bij verschillende restaurants, waardoor ze een brede kennis van diverse keukens heeft opgedaan. Lindsey schrijft dan ook niet alleen over reizen en eetgelegenheden voor de categorie 'Buiten', maar levert ook recepten voor 'Binnen'. Naast op Nadelunch.com vind je Lindsey ook op haar website: Dailylin.nl.