Blind date met een boek

Boek ingepaktMijn oog is gevallen op een sterk uitziende buitenkant, gehuld in een donkerrood jasje. Hopelijk is hij beter dan de saaie tegenvaller van vorige week. ‘Avontuurlijk’, staat er op zijn rug. Vol zelfvertrouwen pak ik hem vast. Ja, jij wordt mijn date voor vanavond.

Een blind date met een boek. Dit concept is een grote trend aan het worden in openbare bibliotheken in het buitenland. De medewerkers pakken de boeken in zodat je niet kunt zien hoe het boek heet of door wie het is geschreven, voordat je het gaat lezen. Op de voorkant staan slechts een paar steekwoorden over het boek. Bijvoorbeeld: aangrijpend, humor en inspirerend. Zo kun je een beetje inschatten of dat jouw type boek is.

De bibliotheken hopen met de boeken-blind date het lezen aantrekkelijker en leuker te maken. Ook willen ze hiermee boeken die niet zo vaak gelezen worden, een nieuwe kans geven. Wanneer boeken niet veel populariteit behalen in de media, worden ze vaak vergeten. Net als oudere boeken die plaats moeten maken voor de nieuwe. Hier wordt dan niet meer naar gekeken, terwijl deze toch het lezen waard zijn. Met dit concept geef je dus ook boeken die onder het stof verdwijnen een nieuwe kans.

En wanneer je date tegenvalt, kun je gewoon weer terugkomen om een nieuwe te halen! Daten was nog nooit zo makkelijk.

Beeld: Flickr.com/_dakini_.

Share

Vera is geboren in de zomer van 1993. Ze studeert momenteel communicatie in Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte ze haar liefde voor schrijven. Ze is verslaafd aan Amerikaanse tv-series; uren vliegen voorbij als ze kijkt naar The Ellen Show. Ze verzamelt daarnaast mooie quotes en vindt dat alles beter klinkt met een Brits accent. Haar droom is om de wereld over te reizen en al schrijvend haar brood te verdienen. Voor Nadelunch.com schrijft ze stukjes voor de rubriek ‘Ook dat nog’.