Mysterie! Wie helpt?

Wij van Nadelunch.com zijn dol op raadsels. En als er dan een lezer is die er eentje heeft, zijn wij de beroerdsten niet en denken we graag mee. Deze keer komen we er alleen niet uit. Gezocht: een kinder- of jeugdboek. Geboden: een mysterieuze omschrijving.

Een van onze lezers is op zoek naar een boek dat ooit, denk bijna twintig jaar terug, een verpletterende indruk maakte, maar de titel en auteur zijn onbekend. Wel is er een omschrijving:

“Ik weet dat het een soort bovennatuurlijk verhaal was, over een meisje genaamd Zoë, dat vriendjes wordt met een jongetje of een meisje (dat weet ik dus niet meer). Er was ook iets met een achtertrap die in brand komt te staan en dan blijkt dat dat jongetje/meisje al jaren geleden bij die brand is omgekomen. Het was echt zo’n boek waarvan je op die leeftijd nog niet helemaal zeker bent over die afloop. Dat je denkt: kan dit wel; heb ik het wel goed begrepen? Want het was best een heftig onderwerp voor een kinderboek.”

Weet jij over welk boek dit gaat? Is er een auteur die je te binnen schiet, of (een deel van) de titel? Heb je het boek misschien zelf in je kast staan? Kom er maar in!


Beeld: stock.xchng/hisks.

Share

De Nadelunch.com-redactie bestaat uit een team van veelzijdige auteurs die werken aan aansprekende artikelen die niet vanzelfsprekend zijn. Kennismaken? Dat kan hier.