Alabama Shakes: nieuwe band, old sound

Afgelopen maand kreeg ik het album Boys and Girls van de Alabama Shakes cadeau. En wat een cadeau. Als je van Motown, blues en soul houdt, dan kom je volledig aan je trekken met deze cd, die ook op lp is uitgebracht.

Over de in 2009 opgerichte band zijn er met de komst van dit debuutalbum vrijwel alleen maar lovende woorden te horen. Niet alleen van de ‘gewone man’, maar ook vanuit de zangwereld zelf. Zo toonden Adele en Jack White hun enthousiasme over de band op Twitter: “I LOVE THIS’…  ALABAMA SHAKES!” Op vele hitlijsten is de plaat meteen binnengekomen in de top tien, zo ook in Nederland met een plaats op nummer zeven.

In ons land is het album in april van dit jaar uitgekomen en de band heeft sindsdien kennisgemaakt met het Nederlandse publiek. Zo traden de Shakes op in de Amsterdamse Bitterzoet en was de band begin mei te gast bij De Wereld Draait Door, waar ze optraden met het eerste nummer van het album: Hold on.

En hoeveel bands maken het niet in de muziekindustrie? Heel veel. Er komen er namelijk ook steeds meer bij. Deze band bestaat uit zangeres Brittany Howard, gitarist Heath Fogg, bassist Zac Cockrell en drummer Steve Johnson en is bijzonder. De sound is zo authentiek dat zij uit het niets naar de top zijn gegaan. Prachtig. Wel één dingetje: Alabama Shakes is een band om naar te luisteren, niet om naar te kijken.

Hier het mooiste nummer van het album.

 

Beeld: Flickr.com/CleftClips.


Share

Kelly

Kelly (1991) is studente Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden met als specialisatie taalbeheersing. Ze volgt de praktijkstudie 'Journalistiek en Nieuwe Media' en heeft de ambitie om tekstschrijver te worden. In 2013 begint de Rotterdamse met de master taalbeheersing en/of de Media Study 'Journalistiek en Nieuwe Media'. In haar vrije tijd schrijft ze graag voor haar blog, doet ze aan yoga en spreekt ze af met vrienden. Kelly behandelt als redacteur van de rubriek 'Ook dat nog' uiteenlopende, alledaagse onderwerpen.