• Home »
  • Muziek »
  • Carice van Houten drijft de spot met zichzelf in debuutsingle Emily

Carice van Houten drijft de spot met zichzelf in debuutsingle Emily

Gisteren bracht actrice Carice van Houten, bekend van onder andere de films Komt een vrouw bij de dokterZwartboek en Alles is Liefde, haar eerste single Emily uit. Het nummer is een voorproefje van het debuutalbum See you on the ice, dat op 28 september verschijnt.

Al eerder kregen we een preview van het nummer Siren of the Sea te horen en vorige week zag het nummer Particle of Light, een samenwerking met Antony van Antony & The Johnsons, het licht. Deze samenwerking komt niet uit de lucht vallen: vorige maand schitterde Carice al naast Willem Dafoe in de videoclip van Cut the World, het titelnummer van het nieuwe live-album van Antony & The Johnsons.

En dan nu dus een eigen zangcarrière. Carice zong al eerder met De Dijk en Kane en deed mee aan rockmusical Ren Lenny Ren van Acda & De Munnik. Naar eigen zeggen heeft het zingen er altijd al in gezeten, maar wilde ze wachten op het juiste moment. Uiteindelijk is ze overgehaald door gitarist JB Meijers, die ook met De Dijk en Acda & De Munnik werkte en samen met Cas Hieltjes verantwoordelijk is voor de muziek van Emily. De tekst schreef Carice zelf. Om de kritieken voor te zijn drijft ze in de videoclip alvast de spot met actrices die zingen.

Luister hieronder naar Emily:

Wat vinden jullie: is Carice de zoveelste actrice die vruchteloze pogingen doet om te zingen of schuilt er daadwerkelijk muzikaal talent in haar?

Kijk voor meer informatie over Carice van Houten op haar website. Haar debuutalbum See you on the ice verschijnt op 28 september.

 

Beeld: stock.xchng/Bubbels.

Share

Marjolein van der Heide (1984) is eindredacteur voor de rubriek Beluisterd. Dat is geen toeval, want naast schrijven is muziek haar grootste passie. Als kleinkunstartieste is ze regelmatig op de planken te bewonderen, waarbij ze zingt, pianospeelt en eigen nummers ten gehore brengt. Daarnaast heeft ze een obsessie voor trompetmuziek.