Dag van de Romantische Muziek

Geen gebrek aan festivals deze zomer. Van hiphop tot techno, ieder weekend is er genoeg te doen. Maar wat doe je wanneer deze hippe muziek je niet kan bekoren? Dan ga je op zondag 12 augustus naar de Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam.

Romantisch in Het Park
In Het Park onder de Euromast vindt op 12 augustus dit festival voor de 28ste keer plaats. Een dag die ieder jaar weer alle romantici bij elkaar weet te brengen. Er zijn 7 verschillende podia met klassieke muziek en ook dit jaar is het programma weer erg mooi. Van piano tot harp, alle muziekinstrumenten worden bespeeld en niet door de minsten. Lavinia Meijer speelt om 13:15 op haar harp. Zij heeft dit jaar de Edison Klassiek Luister Publieksprijs gewonnen voor haar werk Fantasies & Impromtus. Voor de kinderen is er een kinderpodium met knutselmogelijkheden en wordt onder andere Zingen zonder zijwieltjes opgevoerd door Samba Salad.

Voorgaande jaren liep dit festival altijd rond een uur of 16:30 ten einde, maar dit jaar wordt ook de avond romantisch doorgebracht. Om 21:00 begint het maanlichtconcert met het stuk Behekste liefde, dat wordt opgevoerd door Cello 8tet Amsterdam.

Dag van de Romantische Muziek (2)

Beeld: Maarten Laupman

Dag van de Romantische Muziek (3)

Beeld: Maarten Laupman

Zelfgebakken appeltaart en oesters
Op de meeste festivals moeten de feestgangers zich voeden met een bordje patat, een lauwe kroket en met een beetje geluk is er een fruitsalade te vinden. Niet op de Dag van de Romantische Muziek. Oesters, gerookte zalm en huisgemaakte appeltaart staan onder andere op het menu. Wat ook ontzettend leuk is aan dit festival, is dat je gewoon je eigen picknickmand mee mag nemen. Heerlijk op een kleedje in het prachtige park tussen de bloemen luisteren naar romantische muziek: op 12 augustus kan het.

Geen zin om van tevoren na te denken over wat je wilt meenemen? Het is ook mogelijk een picknickmand te bestellen of te reserveren voor een viergangendiner. Een lange tafel die door het park slingert en doet denken aan het Italiaanse familiegevoel van ‘iedereen mag aanschuiven’. Het menu is van tevoren te vinden op de website.

Dag van de Romantische Muziek
Datum: 12 augustus
Locatie: Baden Powelllaan 14, Rotterdam
Tijd: 12:00 – 22:30
Entree: gratis
Dresscode: romantische kledij wordt op prijs gesteld

Share

Lindsey (1987) studeert bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hoewel deze wereldhavenstad haar thuis is, is ze er lang niet altijd te vinden. Zes maanden wonen en werken in Australië, studeren in Zweden, vertoeven op zandvlaktes... Je noemt het en zij doet het. Of heeft het al gedaan. Om onder andere haar reisvirus te kunnen bekostigen, werkt ze in de horeca. Dit doet ze al acht jaar lang bij verschillende restaurants, waardoor ze een brede kennis van diverse keukens heeft opgedaan. Lindsey schrijft dan ook niet alleen over reizen en eetgelegenheden voor de categorie 'Buiten', maar levert ook recepten voor 'Binnen'. Naast op Nadelunch.com vind je Lindsey ook op haar website: Dailylin.nl.