Gangnam Style

Hype! Hype! Hype! Gangnam is een welvarend en trendy district in Seoel, de hoofdstad van Zuid-Korea. Verder is het de naamgever van het vetste nummer van de laatste 150 dagen in de popmuziek. Het gaat over een meisje, zoals je hieronder leest.

Jeongsu-khae boijiman nol ttaen noneun yeoja
Ittaeda shipeumyeon mukkeot-deon meori puneun yeoja
Karyeot-jiman wen-manhan nochulboda yahan yeoja
Keureon gamkakjeo-gin yeoja

Engelse vertaling:
A girl who looks quiet but plays when she plays
A girl who puts her hair down when the right time comes
A girl who covers herself but is more sexy than a girl who bares it

Genoeg over de inhoud. De Koreaanse rapper Psy weet zijn publiek te bespelen. De übergave dance moves, het te kekke deuntje en de episch lollige clip maken het cult. Eerlijk is eerlijk, je moet ervan houden. Bekijk de clip hieronder, maar bedenk goed: zodra je het deuntje hoort, blijft het in je hoofd zitten! Eigen risico dus.

Oké, je hebt geluisterd. Wil je meer weten? Ja, hè?! Oké, deal. Psy’s trademarkdansje is de paardengalop. Je moet het dus gezien hebben om te geloven. Gangnam Style, want zo heet het nummer volledig, kreeg op 17 augustus de eerste plaats in de Zuid-Koreaanse televisieshow Music Bank, slechts een maand na het uitkomen van het nummer. In de K-popscene had Psy al een reputatie hoog te houden. Sinds kort kent de hele wereld hem. 105 miljoen views op YouTube. Bam!

Zo, genoeg promotie voor een nummer waarvan je eigenlijk niet weet of het goed of slecht is. Het is in ieder geval cult, dat is zeker. De hype is eigenlijk al weer voorbij. Zucht.

Beeld: YouTube.com/Screenshot Gangnam Style.

Share

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.