• Home »
  • Kort »
  • We Did Stop (The Government) – Miley Cyrus’ parodie op haar eigen hit

We Did Stop (The Government) – Miley Cyrus’ parodie op haar eigen hit

Out of twerk

Na haar optreden tijdens de MTV Video Music Awards is Miley Cyrus niet meer uit het nieuws weg te denken. Er zijn inmiddels duizenden parodieën op het internet van haar hit We Can’t Stop. Maar de beste tot nu toe maakte de zangeres zelf.

Naar aanleiding van de shutdown van de Amerikaanse overheid begin vorige week, maakte Miley Cyrus een parodie op haar hit We Can’t Stop, getiteld We Did Stop (The Government). Ze toonde de clip bij de populaire show Saterday Night Live, waar ze op dat moment gastvrouw mocht zijn.

De meeste Amerikanen houden de Republikeinen verantwoordelijk voor het op slot gaan van de overheid. Zo ook voormalige Disney-ster, die de Republikeinen flink belachelijk maakt in de video. Ze zingt:

“It’s our party, we can stop what we want, we can vote how we want, defund what we want. Red states and sweaty bodies everywhere, bill’s in the house like we don’t care, ‘cause we came to shut it all down now, no government around now. If you’re not ready for health care, can I get a “hell no!” ‘cause we’re gonna keep it out shut down, D.C.is a closed town all around.”

[vimeo]http://vimeo.com/76273776[/vimeo]

De zangeres imiteert zelf Michele Bachmann, een conservatief Congreslid dat vorig jaar de nominatie bij de Republikeinen probeerde te bemachtigen. Daarnaast komt ook de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, naar voren in de clip. Aan het einde zien we ook nog even president Obama door de gordijnen gluren.

Een duidelijk statement is zeker gemaakt door de jonge zangeres. Met de parodie wint ze tevens ook wat respect terug van mensen. De afgelopen tijd kreeg Miley Cyrus een hoop kritiek over zich heen door haar twerk-dansje tijdens de MTV Awards. Op Twitter kwamen een aantal lovende berichten over de parodie voorbij. Zal het tij keren voor Miley met deze actie?

Beeld: Vimeo/Chrissy Sumer.

Share

Vera is geboren in de zomer van 1993. Ze studeert momenteel communicatie in Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte ze haar liefde voor schrijven. Ze is verslaafd aan Amerikaanse tv-series; uren vliegen voorbij als ze kijkt naar The Ellen Show. Ze verzamelt daarnaast mooie quotes en vindt dat alles beter klinkt met een Brits accent. Haar droom is om de wereld over te reizen en al schrijvend haar brood te verdienen. Voor Nadelunch.com schrijft ze stukjes voor de rubriek ‘Ook dat nog’.