ParaNorman: wat er achter een animatiepoppetje zit

Een paranormaal jongetje dat zijn stad moet redden van zombies, geesten en heksen. Een team van mensen dat eerder een succesvolle 3D-animatiefilm maakte. Wat krijg je dan? De film ParaNorman én een stel enthousiaste filmmakers die je graag vertellen wat je nu eigenlijk ziet.

ParaNorman is de tweede 3D-animatiefilm van het team dat eerder Coraline maakte, een film over een meisje dat samen met haar buurjongen een spannend avontuur beleeft in het huis waar ze net is komen wonen. Wat wij zien zijn grof gezegd bewegende en pratende poppetjes en een mooi decor. Maar de tijd die in het maken van de film is gestopt, is onvoorstelbaar als je je alleen al bedenkt dat het karakter voor slechts een deel van een dialoog, al een ander gezicht nodig heeft. In ParaNorman is dat niet anders, en de makers leggen je graag uit wat erachter zit als Norman en zijn castleden een zin uitspreken.

 

Beeld: screenshot Vimeo/Faces of ParaNorman.

Share

Fleur

Fleur (1986) volgde de opleiding Nederlandse taal en cultuur en studeerde af als taalkundige. Ze doet nu eigenlijk alles wat met taal te maken heeft: schrijven, redigeren, corrigeren en onderzoeken hoe mensen taal (willen) gebruiken. Tevens is ze hoofdredacteur van Nadelunch.com, waar ze wanneer dat kan voor 'Ook dat nog' schrijft, haar reislust loslaat op de rubriek 'Buiten' en columns verzorgt over taal.