Recreatieve dieven

Sommige inbrekers hebben het voorzien op schilderijen van Matisse, Picasso en Monet. Andere inbrekers dringen zonder toestemming een pand binnen en gaan liever in bad. Of nemen een drankje.

BoeienThe Voice of Assen
In Assen had een zestigjarige inbreker zichzelf toegang gegeven tot een muziekwinkel door een ruit in te gooien, waardoor het inbraakalarm afging. Toen de politie eenmaal ter plaatse was, hoefde er geen grootse zoektocht naar de crimineel te worden georganiseerd. De man in kwestie had namelijk plaatsgenomen achter een klavier, waar hij rustig wat op speelde. Hij kon probleemloos worden ingesloten en ging mee naar het bureau.

De kater komt later
Ook in Delfzijl was het raak. Onlangs werd een 52-jarige man betrapt nadat hij had ingebroken in een café. De man had een ruitje ingegooid en zich vervolgens tegoed gedaan aan diverse flessen drank. Zwaar beschonken werd de schavuit ingerekend. Hij mocht zijn roes uitslapen in een cel in Groningen.

Inbrekerspaar
In een voormalige parenclub in Emmen werden twee mannen betrapt die het wel erg gezellig hadden gemaakt. Via een schuifraam wisten ze de voormalige club binnen te komen, waar alle installaties en apparatuur nog gewoon aanwezig waren. Het stel besloot de muziek aan te zetten en samen in bad te stappen. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, deed een van de twee met blote bast de deur voor ze open. Het tweetal verklaarde tegenover de politie dat ze nooit de intentie hadden gehad om iets mee te nemen. Ook waren ze volgens de politie niet dronken.

Smerig
Een nog veel merkwaardiger geval in de Amerikaanse staat Kentucky. In een supermarkt in het stadje Neon werd door de politie een naakte inbreker gearresteerd die alleen een paar laarzen droeg en zich verder had ingesmeerd met chocoladepasta en pindakaas. Ook had de man een compleet spoor van het broodbeleg in de winkel achtergelaten en werd het spul ook nog aangetroffen in het kantoor van de supermarktmanager. Waarschijnlijk wist de 22-jarige jongeman dat hij niet goed bezig was. Met hoestsiroop had hij op de vloer ‘sorry’ geschreven, voordat hij werd meegenomen door de politie.

Beeld: Flickr.com/Vectorportal

Share

Femke (1990) studeert met veel plezier aan de SvJ (School voor Journalistiek) en werkt (ook met veel plezier) in een theater/filmhuis. Haar vrije tijd is volgepland met onder andere films kijken, (cup)cakes/brownies bakken, mijmeren over vakanties en knuffelen met haar kat. Schrijft daar stukjes over en deelt die op haar blog. Ze komt graag in kringloopwinkels, antiekzaakjes en stoffige antiquariaten en kan daar uren doorbrengen. Femke zou na haar studie het allerliefste blijven schrijven. Of bij de radio. Of bij een televisieprogramma. Of een eigen bakkerijtje mét tearoom beginnen in een oud pand in het centrum van Amersfoort. Om daar dan vervolgens weer stukjes over te schrijven.