Wat staat er in je keukenkastje?

Wij van Nadelunch eten graag volgens de principes van de vier G’s: goed, gezond, gevarieerd en vooral genoeg. We koken met kruiden en met oude Italiaanse kookboeken aan onze zijde waarvan we de vergeelde bladzijdes niet om durven slaan; zo lekker ruiken ze naar vroegere gerechten!

Soms eten we ook ongezond, te weinig, te vettig. Op dit soort dagen voelen we ons een beetje schuldig en beloven we beterschap. Hoe kom je eigenlijk het best achter iemands eetgewoonten? Door ernaar te vragen! Deze week: het keukenkastje van… Robert. Robert woont in een studentenhuis in Leiden met nog twee andere mannen en is 25 jaren oud.

Hoe vaak kook je gemiddeld in de week? Drie of vier keer. Ik vind het prettig om thuis te eten, omdat ik dan kan kiezen hoeveel ik neem zonder dat anderen op me letten. Ik eet namelijk heel veel, maar wel gezond. Anderen storen zich daar soms aan. Anderen vinden trouwens ook dat ik niet kan koken. Daar hebben ze gedeeltelijk gelijk in. Maar ik word beter!

Roberts keukenkastje
Welke van de vier G’s vind jij het belangrijkst? De tweede, gezond. Ik eet heel graag gezond, wel veel, maar gezond. Ik sport ook veel en vind het zonde om dan slecht te eten. ’s Ochtends havermout met sojamelk, wat noten en rozijnen, ’s middags boterhammen met kaas, pindakaas, een stukje worst en vaak nog iets groens, selderij bijvoorbeeld. ’s Avonds gewoon de basics, vooral veel groenten, een stukje vlees of tegenwoordig ook tofu en wat rijst, aardappels of pasta. Bij gezond eten hoort natuurlijk ook gevarieerd eten. Ja, eten is voor mij extra lekker als het gezond is, hoe gek het ook klinkt. Daar krijg ik een goed gevoel van.

De belangrijkste vraag natuurlijk, dat snap je wel: wat eet jij het liefst na de lunch?! Haha. Die vraag had ik niet verwacht. Meestal lunch ik om 13:00. Daarna neem ik elk uur wel een stuk fruit of een stukje donkere chocola of wat noten. Heerlijk!

Lekkerste gerecht? Stroganoffgehaktballen met wat aardappels en snijbonen. Heel cliché, maar mijn moeder maakt de lekkerste!

Wat zijn je favoriete kruiden? Dat hangt natuurlijk van het gerecht af, maar ik eet veel kip en daar doe ik altijd kerriepoeder op. Verder veel tijm, peterselie, oregano en rozemarijn. Trouwens, ik ben echt verslaafd aan kaneel. Ik doe het ’s ochtends op m’n havermout en ’s avonds op de magere kwark.

Wat zou jij lezers van Nadelunch aanraden op culinair gebied? Begin je dag eens met naast je ontbijt een versgeperst sjuutje. Onvoorstelbaar hoe lekker fris en fruitig je dag dan begint!

 

Beeld: stock.xchng/somadjinn en Robert.

Share

Robert

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.