Zeven redenen waarom een student zijn zo slecht nog niet is

StudentDe vakantie zit er voor velen weer op. De introductieweken zijn achter de rug en de nieuwe boeken zijn besteld. Je staat weer op het punt meegesleurd te worden in de gekte en chaos van een nieuw collegejaar. Hier zeven redenen waarvoor je het ook alweer doet.

1. Studentenkorting. Waar kun je je studentenkaart eigenlijk niet trekken? Grote concerns houden rekening met het zware leven dat een student leidt. Denk bijvoorbeeld aan de Rabobank met de gratis fiets bij het openen van een – uiteraard – studentenrekening. Ik zeg: profiteer!

2. Gratis reizen. Ook heerlijk. Je merkt pas hoe naar het is om voor openbaar vervoer te betalen tijdens die ene vakantieperiode in het jaar waarin je ov-kaart niet geldig is. Van gratis reizen wordt Nederland opeens een stuk kleiner en lijken je vrienden dichterbij te wonen. Pluspunt!

3. Werken werkt nog niet. Stel je voor: als je nu niet zou studeren, zou je waarschijnlijk fulltime werken. Bah. Uitstellen zolang het kan!

4. Uitslapen. Nog zo’n mooie bijkomstigheid: je hebt een rooster met over het algemeen tijden die net iets relaxter zijn dan reguliere werktijden. De negen-tot-vijfmentaliteit is een mooi concept. Voor later. Nu kun je op maandagochtend nog even blijven liggen. Vooral voor avondmensen als ikzelf een zeer belangrijke reden.

5. Veel vakantie. Veel meer dan de gemiddelde werknemer krijgt in Nederland. Zo heeft een student al snel vier maanden geen college in het jaar. Afhankelijk van het aantal herkansingen in die maanden houd je behoorlijk wat vrije tijd over.

6. Volwassenheid uitstellen. Zolang je studeert, ben je niet echt volwassen. Er is nog geen reden om serieus te zijn. De perfecte situatie dus. Er is namelijk nog meer dan genoeg tijd voor zorgen. Die zijn echter voor later, voor als je groot en sterk bent.

7. Veel tijd over voor vrienden. Een gemiddelde studie neemt per week ongeveer vijftien uur aan college in beslag. De rest van de week kun je zelf inplannen. Sporten, niks doen, afspreken met vrienden. Een baan is leuk, maar er gaat wel veel tijd in zitten. Mijn advies: geniet zolang het kan. Het valt allemaal best wel mee.

Beeld: Photl.com.

Share

Kelly (1991) is studente Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden met als specialisatie taalbeheersing. Ze volgt de praktijkstudie 'Journalistiek en Nieuwe Media' en heeft de ambitie om tekstschrijver te worden. In 2013 begint de Rotterdamse met de master taalbeheersing en/of de Media Study 'Journalistiek en Nieuwe Media'. In haar vrije tijd schrijft ze graag voor haar blog, doet ze aan yoga en spreekt ze af met vrienden. Kelly behandelt als redacteur van de rubriek 'Ook dat nog' uiteenlopende, alledaagse onderwerpen.