Vijf reisblogs om bij weg te dromen

Afgelopen zondag deed ik mee aan De Nationale Reistest van 3 op Reis van BNN. Mijn reiskennis bleek gelijk te zijn aan die van het vak met de backpackers en Tim Hofman. Ik scoorde een rapportcijfer van 8,3. Voor nu droom ik nog even weg bij alle reisblogs.

Travels of Adam
Een grafisch vormgever die zijn werk opgaf om de wereld rond te reizen. In ongeveer 15 maanden tijd is hij naar Noord-Afrika, het Midden-Oosten, India en Zuidoost-Azië geweest. Sinds 2011 woont hij in Berlijn. Zijn blog is een hipster reis- en lifestyleblog waarop hij persoonlijke ervaring- en alternatieve reistips geeft van over de hele wereld.

Pack Your Passport
Beverley stopte met werken in 2010 en sindsdien reist ze de wereld over. Ze heeft twee jaar lang gereisd en gewerkt in Australië en nu doet ze hetzelfde maar dan in Nieuw-Zeeland. Binnenkort een tripje naar Down Under gepland? Dan is haar blog een van de beste informatiebronnen die je kunt gebruiken. Van survivaltips tot de mooiste stranden. Op een budgetmanier of voor de big spender. Op haar blog vind je het allemaal.

Kaart Londonist
Alles over Londen en wat er in deze stad gebeurt, vind je op de Londonist.com. Zowel nieuws als reviews, geheime plekjes en grote events. Een gigantische berg aan tips en de laatste nieuwtjes. Van plan Londen te bezoeken? Dan is deze website een grote aanrader. Mijn favoriete rubriek: Cheap London, waarin elke week tips worden gegeven van gratis of hele goedkope dingen die je kunt doen of bezoeken in Londen. Want hé, ik blijf een gierige Hollander.

Travelettes
Travelettes is een online magazine, reisblog en netwerk voor meiden die van reizen houden. Reizen van over de hele wereld worden besproken, gesierd met prachtige foto’s. De vrouwen geven veel tips over alleen reizen en wat je het beste wel en niet kunt doen. Daarnaast vind je er ook originele plekken en activiteiten die je kunt doen.

One Step 4Ward
One Step 4Ward wordt gerund door Johnny Ward. Op zijn achttiende verliet hij Ierland om over de wereld te reizen, werken en backpacken. Een heel openminded persoon die een geheel nieuwe levensstijl aannam toen hij ging reizen. Hij schrijft over plekken van over de gehele wereld. Tips, tricks en verhalen.

Beeld: stock.xchng/pontuse.

Share

Vera

Vera is geboren in de zomer van 1993. Ze studeert momenteel communicatie in Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte ze haar liefde voor schrijven. Ze is verslaafd aan Amerikaanse tv-series; uren vliegen voorbij als ze kijkt naar The Ellen Show. Ze verzamelt daarnaast mooie quotes en vindt dat alles beter klinkt met een Brits accent. Haar droom is om de wereld over te reizen en al schrijvend haar brood te verdienen. Voor Nadelunch.com schrijft ze stukjes voor de rubriek ‘Ook dat nog’.