Van de redactie – Bericht 101

Het is alweer even geleden dat de redactie van zich liet horen. Februari was dat, om precies te zijn. Hoog tijd voor een update! Hoe gaat het, what’s new en wat staat jullie bezoekers de komende tijd te wachten?

Het gaat goed met Nadelunch.com. Het aantal unieke bezoekers blijft (snel) stijgen en dagelijks worden we verblijd met reacties op artikelen, zowel hier als op de sociale media. Reacties waaruit soms ware dialogen met bezoekers ontstaan. Wie reageert op de columns van Des krijgt zo (bijna) altijd antwoord en als het nodig is, geven we graag meer uitleg. Want hoe, bijvoorbeeld, kan je een film die zo slecht gerecenseerd is, toch niet zo heel slecht vinden?

Interactie
Naast het schrijven van artikelen (dit is bericht 101, zie hier nummer 100) buigt een aantal redacteuren zich met Fleur over de (inter)actie op de website. De dagvondst, waarin (enigszins) opmerkelijke wetenswaardigheden worden gepresenteerd, was al vaste prik op Nadelunch.com, evenals het door het videoteam uitgezochte beeld dat wekelijks ververst wordt. Sinds kort is daar de poll bijgekomen. De ene week vinden we het interessant om te weten wat je van hun hebben vindt (één iemand was mild), en een volgende week bekommeren we ons graag om waar je deze zomervakantie vertoeft. Of (in het kader van de boekenweek) of je weleens stilletjes een traan wegpinkt bij het lezen van een roman. Wij wensen degene die gaat backpacken door Azië trouwens veel plezier en degene die alleen zou huilen om een boek als het over zijn of haar leven zou gaan, veel sterkte.

Bij de poll en de dagvondst is het niet gebleven. Benieuwd naar eerder verschenen videomateriaal? Sinds kort vind je onder het huidige beeld de laatste vier op Nadelunch.com verschenen video’s. Daarnaast stellen twee beeldredacteuren, een museoloog en een muziekfreak vanaf nu maandelijks met zorg een culturele agenda samen. Per cultureel domein vind je drie à vier krenten uit de pap.

Sociale media én daarbuiten

Tot slot: niet alleen Nadelunch.com zelf is in beweging. Ook op de sociale media kan je terecht voor meer dan alleen artikelen. Zo vind je op Twitter en op Facebook regelmatig interessante websites en bijzonder beeldmateriaal waar we tijdens het schrijven op stuiten én laten we af en toe iets los over wat je op de site kunt verwachten. Daarover gesproken: dat is niet weinig. Zo is Fleur nu bezig met het introductieartikel van een nieuwe blogger. We laten hem/haar hier graag nog even onbekend, maar daarbuiten is hij/zij dat zeker niet. Daarnaast zullen er enkele nieuwe rubrieken verschijnen. Een jurist brengt de rechtbank naar Nadelunch.com en naast essays en wetenschappelijke artikelen vind je binnenkort ook reportages. Trouwens, je zult hier binnen afzienbare tijd niet alleen maar zien wat mensen met woorden kunnen. Maar meer nieuws hierover bewaren we voor een volgende keer!

Share

De Nadelunch.com-redactie bestaat uit een team van veelzijdige auteurs die werken aan aansprekende artikelen die niet vanzelfsprekend zijn. Kennismaken? Dat kan hier.