Carrie on – Peeptoes zonder panty: durf te leven!

Fout: peeptoes met panty‘Leven en laten leven’ is een van mijn credo’s. Dus ik vind niet dat ik mag bepalen welke kleding anderen aan mogen trekken en welke kleding niet; draag waar je je goed in voelt, wat je mooi vindt. Er is echter één ding wat ik zou willen verbieden: panty’s bij peeptoes. Dat vind ik niet alleen naar om te zien, maar ook echt een gebrek aan levenslef.

Zomer
De zomer loopt op zijn eind. We hadden soms mooi weer, soms neerslag. Heel veel neerslag. En dat was in de zomer van 2011 al niet veel beter. Je kunt er dus, als vrouw, niet automatisch met blote benen op uit. Panty’s blijven opgeld doen. En ook peeptoes zijn deze zomer erg in de mode. Voor wie niet weet waar ik het over heb: peeptoes zijn vrouwenschoenen met opening aan de voorkant, waardoor je de tenen ziet. Al in de jaren veertig waren ze helemaal in de mode, ze kwamen terug in de jaren tachtig en nu zijn ze er weer.

Maar wat schetst mijn verbazing: de Nederlandse vrouw gaat combineren. En dus zie je dagelijks panty’s in peeptoes. Je wordt daardoor niet alleen geconfronteerd met de tenen van een andere vrouw, wat zeker een derde van de Nederlanders onhygiënisch vindt en vies om te zien, maar ook nog eens met een panty om die tenen heen. Dus je ziet die tenen, maar dan samengedrukt in een omhulsel van polyester. Ik krijg er kriebels van. En niet op de goede manier.

Dubbeltje op de eerste rang
De dames die met panty en peeptoe door het leven gaan, willen het beste van twee werelden: de degelijkheid van een panty én de spanning van een blote voet. En zo werkt het niet; je kunt niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. In het leven moet je wagen, risico’s nemen. Dat is ook de kracht van de zomerse dag: met blote benen vieren we dat het weer kan, dat we de winter hebben overwonnen. Daar hoort het risico op een zomerstorm bij. Dus dames: óf peeptoes, óf een panty. Durf te leven en laat het zien!

Beeld: Flickr.com/santian.

Share

Carrie

Carrie (33) is docent op een universiteit en is getrouwd met F. Ze houdt van een goed verhaal, festivals, roadtrips, het opvangen van een zin van een voorbijganger, kroegen en solo koffiedrinken. Als NDL-columniste neemt ze zich voor over een breed scala van thema's – ‘communicatie, leven en omgang’ – te schrijven.