Des – Des is een crazy cat lady

Ik kom er maar gewoon eerlijk voor uit: ik praat met mijn katten. Zo. Ja. Ik heb het gezegd. Fieuw. Dat is eruit. Wat een opluchting.

Mijn zusje noemt mij altijd een crazy cat lady, maar ze antwoordde zelf eens op de vraag “waar word je nou echt gelukkig van?” (tijdens een sollicitatiegesprek ook nog): “Van kleine katjes.” It runs in the family, denk ik dan.

En echt, het klinkt raarder dan het is. Het is echt niet zo dat ik hele gesprekken met ze voer. Of mijn gevoelens bij ze uit. Maar ik moet toch bekennen dat het eerste wat ik zeg als ik thuiskom, is: “Hee! Hallo! Badu!* Hoe gaat het met jou?!”

Goed. Tot zover komt het misschien niet echt vreemd bij u over. En wat ik nu ga zeggen klinkt voor mij nog steeds niet raar. Maar wat ik daarna doe, is antwoorden. Namens Badu. Dan zeg ik bijvoorbeeld: “Hallo Des, ja, hier alles oké, ik heb het fort weer bewaakt.” Nou, goed van jou, Badu, zal ik je dan even wat extra eten geven vandaag? Jij bent het beste baasje! Dat weet ik!

Of als ik ’s avonds tv zit te kijken en Totoro* bij mij op schoot komt zitten: “He Totor, kom jij er gezellig bij zitten.”  Ja, ik wil gewoon even lekker kroelen bij jou op schoot. “Nou, altijd welkom, jongen, kom er maar bij!”

Kat
Kat is fotomodel

Ik weet dat ik niet de enige ben. Ik ken genoeg anderen. Zo ken ik, ik noem geen namen, iemand die foto’s van haar katten maakt en die dan naar mij stuurt met de tekst: “Hallo, ik ben een fotomodel!”

Nu heb ik het dus heel lang ingehouden en niet gedaan als LOML** erbij is. Tot ik dacht: hij moet mij maar accepteren zoals ik ben. En als dat betekent dat hij mij accepteert als een crazy cat lady, so be it.

Er is nu dus geen houden aan. Ik kom gewoon uit de kast. Ik ben er vanaf nu heel eerlijk in. Misschien zijn er meer stoere, sexy, onafhankelijke vrouwen zoals ik die met hun kat praten. Kom er nou maar gewoon voor uit, liefjes. De maatschappij kan het aan.

*Badu, de oudste kat. Totoro is de tweede.
**Love of my life.

Beeld: stock.xchng/Marrit.

Share

Des

Des (1983) begon met haar eerste weblog in 2004 en kwam erachter dat ze het toch wel erg leuk vond om stukjes zo grappig mogelijk te schrijven. Ze versleet vijf weblogs, alvorens ze haar eigen domein kreeg om verder te schrijven: desschrijft.nl. Des probeert zo luchtig mogelijk over alledaagse dingen te schrijven met maar één motto: neem het allemaal maar niet te serieus. Daarnaast is ze altijd op zoek naar meer schrijfervaring. Des is helaas hopeloos verslaafd aan social media en twittert er op http://www.twitter.com/des_b dan ook flink op los. *) Des is op dit moment met zwangerschapsverlof en hoopt over een paar maanden weer terug te keren!