Hannah – Kinderkamp 2012 in 140 tekens

Kinderkamp – TattooLeven op een dieet van sigaretten, Golden Power en massaal geproduceerd voedsel. Plakplaatjes van neptattoos, constant slaaptekort, fietsen in de regen en compleet afgesloten van de buitenwereld. Afgelopen week was ik op kinderkamp.

Dit jaar was mijn vijfde keer. Een week in Drenthe op een kampeerboerderij met kinderen uit financieel en maatschappelijk uitgedaagde gezinnen. Volledig in het kader van deze moderne tijden met Twitter en wat dies meer zij, zal ik een ervaring voor het leven proberen weer te geven in 140 tekens. Per dag, dat dan weer wel.

Zaterdag
Geen snoep in de bus, wel stiekem in bed. Babbelen aan jufs hand, dierengeluiden in het bos. De rest van de wereld lijkt nu al ergens anders.

Zondag
Mediteren in de regen. Avonturen van varkentje Theodoor herbeleven. Kamille plukken voor de thee. Mondjes open bij het voorlezen.

Maandag
Beentjes uit het lijf rennen. Bloemen voor de liefste juf. Zakgeld uitgeven aan bellenblaas. Een kinderknuffel breekt je hart soms.

Dinsdag
Wandelen door boomtoppen. Achterop de fiets wordt hard meegefietst: om te helpen juf! Alles wiebelt. Zakdoekje leggen. Speurtocht spookt.

Kinderkamp – Eten
Kinderkamp – Koken

Woensdag
Voor zelfgemaakte monchoutaart is kaas toch best lekker. Meester als wandelend klimrek. Olympische Kinderkampspelen op de buikglijbaan.

Donderdag
Onbeperkt snacks en attracties. Spagaat op bonte avond. Uitputtingsslag leiding met nachtelijke quiz voor tienjarig jubileum van vier van hen.

Vrijdag
Afscheidsknuffels en uitladen. Een tas blijft achter. Vergeet niet te blijven ademen. De parkeerplaats is leeg. Hoofden en harten overvol.

Beeld: Hannah.

Share

Hannah

Hannah (1987) houdt van schrijven. En van reizen. In 2009 is ze gestart als freelance tekstschrijver en al haar spaargeld gaat op aan het bezoeken van andere stukjes wereld. Tussen grote en kleine reizen door schreef ze voor onder andere het Rode Kruis en AMREF Flying Doctors. Sinds januari 2013 is ze hoofdredacteur van Nadelunch.com en werkt ze aan een platform met aansprekende artikelen die niet vanzelfsprekend zijn. Haar boekenkast is de trots van haar huis en van (bijna) iedere trip keert ze terug met tweedehands boeken als souvenir. Het liefste gluurt ze tijdens het lezen naar voorbijgangers vanaf een terras met een caffe latte voor haar neus. Op Nadelunch.com deelt ze in haar columns haar gedachtes over het leven, mensen en alles daartussenin.