Klein Heden! – Bigfoot & Bordeauxrood

Klein Heden! - Bigfoot & BordeauxroodSchuin tegenover me zit een Aziatisch uitziende mevrouw haar hoofdhuid te masseren. Krabben is eigenlijk een beter woord. Witte schilfers dwarrelen van haar schouders. Je moet ernaar blijven kijken; de extreem dunne meneer naast me, van een jaar of veertig, kijkt ook.

De Aziatische kijkt naar ons en verontschuldigt zich. Ze heeft iets met haar, zegt ze schuchter. De r klinkt als een s. Vreemd. Een mevrouw met bordeauxrode knoopjes op een bruine, versleten jas loopt de coupé binnen. Ze gaat tegenover de Aziatische zitten. Nu pas vallen de, zeker voor Aziatische vrouwen, gigantische voeten op. Minimaal maat 43.

Dwergje
Ze is rond de 1 meter 60. Dit kan helemaal niet. Hmm. De bordeauxrode mevrouw snottert. Gadverdamme. Na de eerste nies vertrekt de dunne meneer naast me. Zijn benen lijken op wc-borstels, vooral omdat zijn broek aan de onderkant rafelt en met modder is besmeurd. Gadverdamme. De Aziatische Bigfoot kijkt hem na.

Bordeauxrood gluurt naar Bigfoot. Ze ziet de huidschilfers en maakt een kotsbeweging die alleen ik zie. Buiten is het net geen vijftien graden. Koud voor juli. De herfst komt eraan.

Speeksel                                                                                                                                                                                                                               De conducteur. Vroeger knipten ze kaartjes. Nu niet meer. Aan de vriendelijke blik van de conducteur te zien interesseert hem dat geenszins. Hij lacht hardop als hij mijn ov-kaart ziet. “Student, hè?” Bordeauxrood zit nu volop rochels te produceren. Zelfs Bigfoot stoort zich. Ineens wendt Bigfoot zich tot mij en vraagt me vriendelijk de coupé te verlaten.

Bordeauxrood knikt instemmend, terwijl een ferme rochel duidelijk hoorbaar haar huig terroriseert. “Waarom, wat is het probleem?” “Je zit ons zo aan te kijken”, zegt bordeauxrood met een zwaar Amsterdams accent. Bigfoot roept “opsotten!” en wijst naar de deur. Dit is de omgedraaide wereld! Zonder iets te zeggen sta ik langzaam op en doe de telefoon in m’n broekzak. De telefoon valt op de grond. Ik heb geen broek aan. Shit. Alweer.

Beeld: Flickr.com/FaceMePLS.

Share

Robert

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.