Klein Heden! – Orgastisch poepen

Poepen is zo waanzinnig lekker! Seks, massages en zelfs een 9,7 voor wiskunde kunnen niet op tegen hét gevoel. Je kan een popster zijn en optreden in een stadion vol gillende fans. Maar een kolossaal dampende bruine draaidrol, daar kan niets tegenop!

Toilet

Iedereen heeft zijn of haar eigen ritueel. Sommigen doen het elke dag. Soms zelfs twee keer. Of drie. Anderen slechts eens in de zoveel dagen. Die lopen de hele dag met een kilo bruine derrie in hun lichaam. Je zou er maar naast liggen. De luchtverfrisser in het toilet helpt vaak maar half. Het werkt vooral als alarm: die ruimte moet je niet binnengaan. Soms, als ik op de pot zit weg te dromen, denk ik weleens aan hoe Einstein zat te kakken. Het leek me een hele vieze kakker. Verstrooid. Slechte eetgewoontes ook. Vergat weleens om af te vegen. Waste zijn handen ook niet. Vond het stiekem wel lekker ruiken. Dat was Albert, aparte kerel. Het krijtje waarmee hij zijn beroemde formules op het bord schreef liggen nu in een museum. Lekker laten liggen. Marilyn Monroe scheen trouwens verschrikkelijke ruften te laten. De geur was niet te harden als zij op de plee zat. Dat doet cocaïne met je. Het brandt naar buiten.

Komieken
En dan Charlie Chaplin. Die zie je zelfs op het moment van intens persen nog water spuiten uit een nepbloem. En lachen om zichzelf. Lieve, kleine keuteltjes die beheerst op elkaar neervallen; dat was Charlie. Wat niemand van Chaplin weet is dat hij er een sport van maakte om buitenshuis te kakken. En niet door te trekken. Dat was dan een komiek. Nu noemen ze dat een tbs’er. Stan Laurel en Oliver Hardy hebben samen 106 films gemaakt. Je kent ze onder de bijnamen De Dikke en de Dunne. Die namen waren niet alleen op uiterlijk verkregen. Die Dikke heeft eens iedereen van de filmset naar het toilet gesleurd. Ze moesten het zien. Nabestaanden van de slachtoffers praten er nog met afschuw over. De dunne variant is ook voor veel mensen minder prettig. Iets met ziek zijn. De dunne is ook minder leuk. Je kunt dan geen vormen draaien. De hoop niet bekijken. De zachte landing ontbreekt. En het moet soms nog een keer. En nog eens. En nog…

Het einde
Mijn ex-vriendin vroeg eens wat ik belangrijker vond: goede seks of lekker poepen? Als je puur kijkt naar de tijd die ik erin steek, kan je niet anders dan concluderen dat poepen heel belangrijk voor me is. Het lekkerste poepen of eigenlijk schijten doe je ’s avonds laat, na een uitgebreid etentje met familie of vrienden. De versnelde thuiskomst omdat je al wat voelde borrelen. De gang naar de plee. Je grijpt snel een tijdschrift mee. Broek naar beneden. En dan die drie seconden van totale overgave. De zachte landing in het water. Het plonsje. Dan pas kijk je om je heen. Geen wc-papier. Shit.

Bron foto: Flickr.com.

Share

Robert

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.