Klein Heden! – Putjesbillen

Brede kuiten, stevige love handels, kippenfiletjes op de armen en putjesbillen. Van alle onvolkomenheden die een vrouw treffen op haar pad richting schoonheidsideaal, zijn putjes op én onder de billen de sociaalste. Putjes komen namelijk nooit alleen.

Als je billen de TROS zouden zijn, waren putjes Volendammers. Ze laten niet meer los. De putjes. Ze blijven komen. De eerste keer dat ik een stel putjesbillen van dichtbij zag, was onvergetelijk. Ze deden me onwillekeurig denken aan van die aangespoelde walvissen met doorzichtige zeewratten op hun lijf. Wat de vrouw met putjesbillen wel los kan laten is haar volmaakte schoonheidsideaal. Het heeft voordelen hoor; Neelie Kroes, Rita Verdonk en Sacha de Boer: ze werden pas echt succesvol op het moment dat ze zich gingen richten op hun carrière, na constatering van de putjes. Dat het echter geen garantie is voor een succesvolle loopbaan, bewijst Bridget Maasland nog elke dag. De makkelijkste manier om putjes te verbergen is door kleren aan te trekken. Als het alleen je billen zijn die problemen opleveren dan is dat te doen. Zitten de putjes ook op je dijen en lijken ze een loopgraaf richting je knieën te vormen? Tja. Succes met de zomerrokjes.

Makkelijk praten
Het is makkelijk praten vanaf de zijlijn, als man. Dat is waar. Wij vertellen onze problemen nooit. Behalve aan de dokter. Overmatig zweten, hangballetjes en het aangroeien van iets dat lijkt op een zevenkoppig zeemonster maar eigenlijk een ingegroeide teennagel is: mannen hoor je niet. Tenzij je Dries Roelvink heet. Dries vertelt alles aan iedereen. Iemand schijnt hem een keer gevraagd te hebben wat Dries van de politieke situatie in Nederland vond. Dries begon te vertellen over zijn favoriete volkszanger. Zo’n type. Vrouwen hoor je wel. Onderling. En over elkaar. De meest persoonlijke feitjes worden klakkeloos doorverteld. “S. heeft een veel grotere linker- dan rechterborst,” dat soort dingen.

PutjesVrouwen zijn fantastisch
Maar oké. Ik lag in bed. Met een mooie vrouw. Ze was begin twintig. Tweeëntwintig om precies te zijn. We kenden elkaar van de schoenenwinkel iets verderop. Ze was leuk. Grappig. Slim ook. Maar dat telt niet in bed. Dan gaat het om naakte waarheden. Ze was slank en had een opvallend sportieve uitstraling. Ze ging voor me staan en ik draaide haar voorzichtig om. Ik bekeek haar. Liep naar de kast. En pakte een citruspers. Ze snapte de hint en liep met gebogen hoofd mijn kamer uit. Sorry, P. Het was eigenlijk niet zo bedoeld. Mijn oprechte excuses.

Beeld: Flickr.com/Saxon.

 

Share

Robert

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.