Klein Heden! – Zindelijk maken

Probeer huisdieren eens zindelijk te maken. Dat lukt alleen als ze daar zelf zin in hebben. Probeer een wilde berggeit zindelijk te maken en het enige dat je uit hem krijgt is hysterisch geblèr. En dat op 2150 meter hoogte.

Wij hadden vroeger thuis drie afdelingen: knaagdieren, waterbeesten (vissen en schildpadden) en vogels. Konijnen en cavia’s lagen in een vierkante bak waar geen eer te behalen viel. Je probeerde ze wel in de hoek van hun kooi te zetten als ze op je schoot alweer alles lieten gaan, maar helpen deed het niet. Sterker nog: hoe meer je ze vertelde dat de bahbah in het hoekje moest, hoe sneller ze over hun toeren raakten. Typisch knaagdieren. Schijterds.

Poes
Hmm 

De waterbeesten daarentegen hadden de plezierige gewoonte om hun eigen stront op te eten. Zowel de vissen als de schildpadden dachten dat ze gevoerd werden op het moment dat soortgenoten, of zijzelf, hun derrie lieten lopen. Ik heb weleens een schildpad bij de cavia’s gezet. Kijken of hij de keutels ook op at. En inderdaad. Het lijkt een tweede natuur te zijn. Provoceren heet dat. De cavia’s pikten dat echter niet en vormden een knaagdierenbevrijdingsfront toen de schildpad in het waterbakje kroop. De staart van de schildpad werd een lokale lekkernij. Wrede beesten. Die cavia’s.

Neerkijken                                                                                                                                                                                                                Vogels zitten hoog op stokjes. De wereld onder hun spillepootjes interesseert ze niets. Zindelijk maken? Ze laten alles gaan, overal. Vogels zijn ook de reden dat ik mensen op een noten- en zadendieet ernstig wantrouw. De smurrie die zoiets produceert kan een volwassen ijsbeer platleggen. Kinderen kan je, uiteindelijk, wel zindelijk maken. Daaraan ontleen ik ook mijn indianenbijnaam: Schijt Veel In Tipi. Ideetje van m’n ouders, die bijnamen. Mijn zusje had overigens ook een bijnaam: Poept Graag Met Handen. We hebben nu een jong poesje. Die plast overal. Vooral over lakschoentjes. Het zit er al vroeg in. Gaaf.

 

Beeld: Flickr.com/Daveybot.

Share

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.