Nadelunch-leesvoer: de favorieten van… Robert

Nadelunch-leesvoer: de favorieten van… RobertIedere Nadelunch-auteur struint met regelmaat het net af, op zoek naar interessant leesvoer. Ook op Nadelunch.com zelf spenderen we soms uren aan het lezen van bepaalde artikelen. Sommige daarvan blijven hangen. En die stukken delen we graag nog eens. Deze keer: de favorieten van… Robert.

Januari 2012 begon officieel het project Nadelunch.com, het geesteskindje van onze hoofdredactrice Fleur Leijen. We zijn nu acht maanden verder en groeien lekker door op alle niveaus: in de vormgeving van de site, de hoeveelheid artikelen, de kwaliteit van de artikelen, het aantal schrijvers en natuurlijk de bezoekersaantallen. Alhoewel, eigenlijk is het helemaal niet zo natuurlijk om binnen acht maanden duizenden unieke bezoekers per maand te trekken.

Begin je een nieuw project, dan is het soms even zoeken naar de definitieve invulling. Gedurende de laatste acht maanden is het steeds duidelijker geworden wat interessante en vermakelijke artikelen zijn die bij de website passen. Geen onderwerp bleek te gek; zolang er maar zo’n heerlijk crèmekleurig Nadelunch-sausje overheen zat. Prikkelende, goed geschreven stukken wisselen bijzondere recepten en tips over uitgaansgelegenheden af.

Robert schrijft al sinds het begin van Nadelunch columns waarin hij probeert om op een grappige manier de wereld te duiden. Dit lukt hem zelden. Wat overblijft is leuk voor mensen die de wereld soms net even wat anders willen zien én voer voor psychologen. Hieronder de vijf artikelen die het meeste indruk hebben gemaakt op Robert, om wat voor reden dan ook.

Blij1. Inge wilde van alles. Wat zou jij doen als je een promotieplek ziet die eigenlijk beter bij je past dan je eigen vriendje? Dan meld je je aan natuurlijk! Inge deed dat en kreeg uiteindelijk wat ze wilde. Maar het was even nagels bijten. In Nigeria. Over Skype. Lees Inge – De kans van mijn leven.

2. Eigenlijk is elk stukje van Suus wel de moeite waard om eventjes door te spitten, maar voor mij als niet-zweverige man bleek haar column over yoga en een magnoliaboom een bijzonder stukje. Ze schrijft over de rustgevende kracht van meditatie en yoga en gaf ook nog eens een wijze les van haar yogaleraar door, die zei: “Als je nu de afgelopen tien weken yoga hebt gedaan puur omdat je zo graag lenig wilt worden en de beste wilt zijn, dan heb je het niet begrepen.” En zo is het maar net. Na een aantal lessen krijg je basisoefeningen onder controle en wordt het pas echt ontspannen. Een aanrader.

3. Een romig roerei maken? Vraag het Nettelie. Weet je, vraag eigenlijk alles over eten maar aan Nettelie. De zomertips voor bij de barbecue zijn leuk om te lezen. Ook als je het niet klaarmaakt. Gewoon voor de inspiratie.

4. Niels schreef vorige week een stuk waar ik het he-le-maal niet mee eens was. En dat is goed. En leuk om te lezen ook. Het gaat over de schuldencrisis, het lenen van de overheid en de schuld van de politici. Goed geschreven stuk van een schrijver die we hopelijk vaker terug gaan lezen.

5. Lekker geschreven filmrecensie over de film Léon. Voor wie de film kent is het alsnog leuk om het stukje van Eva te lezen. Je wilt de film geheid nog een keer zien. Heb je Léon nog nooit gezien? Lees het dan zeker. En kijk de film (-;.

Beeld: stock.xchng/brokenarts.

Share

Robert

Robert (1986) heeft Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen gestudeerd en is columnist op Nadelunch. Hij zegt alles te weten over geschiedenis, sport, politiek, media, film én vrouwen. Daarnaast is hij ook nog eens een fulltime nieuwsjunk. Zijn columns gaan over, tja, kleinigheden. Vandaar de naam Klein Heden!. Robert ambieert een baan als journalist bij een serieus vrouwenweekblad.